keskiviikko 4. joulukuuta 2013

40+3 neuvolassa

Niin sitä sitten mentiin, neuvolaan vielä eilenkin! Siellä oli topakka th vastassa, ja totesi heti ensisanoikseen katsoneensa jo koneelta, ettei olla osastolla. Oletti kuulemma, että oltais oltu. No, masuasukki tahtonee lillua lämpimässä äitin masussa vielä pitkään, kun ei osoita merkkiäkään poistulosta.

Ihan peruskäynti; kaikki kunnossa. Äidin osalta verenpaine 120/74, pissa puhdas, ei turvotuksia. Vauvan osalta sykkeet 130, sf 31/32, liikkeet ++.

Painon osalta tilanne viikossa -400g, kokonaisnousu n. 13-14kg. Ihan inhimillinen siis vielä, mikäli pieni suostuisi tulemaan kohta uloskin!

Ensi maanantaille seuraava nla (41+2) ja silloin varaillaan myös yliaikaiskontrollia, jos ei vaavia ennen sitä näy. Jännää miten nopeasti se oma pääkin kypsyy - pari viikkoa sitten olin vielä valmis odottamaan ja nauttimaan omasta ajasta, nyt tuntuu, ettei jaksais näitä pitkiä päiviä enää yhtään vain odottaa kotona! Vaikka oon yrittäny touhutakin - siivonnut, kokannut, leiponut, ommellut (mm. reunapehmusteet kehtoot viimeinkin..), lenkkeillyt (joka päivä edelleen 4-5km ilman ongelmia), rentoutunut, sukuloinut... niin päivät on auttamatta pitkiä, yksinäisiä ja täynnä odotusta. Ja ne jatkuvat tekstarit ja soitot, jotka alkaa sanalla "joko". No ei vielä(kään)...

Tosiaan, ei mitään tuntemuksia siitä, että pieni tahtoisi ulos. Tänään lenkin viimeisen kilometrin aikana pari sukkapuikkotuntemusta kohdunsuulla, muuten ei mitään. Eikä auta mitkään S:tkään - kaikki on kokeiltu, huonolla menestyksellä, vaikken voi sanoa siitä yhdestä ainakaan kamalasti enää nauttivanikaan ;)

Ehkei hän mahaan jää kuitenkaan - on ne kai kaikki sieltä ulos tulleet ennemmin tai myöhemmin? Tahtoisin vaan niin kovin luonnollisen synnytyksen!

Jään odottamaan,
Pullis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti