Treenaaminen

Tätä tuskin päivittelen raskausaikana kamalasti...

Tavoitteellista salitreeniä kolmijakoisella ohjelmalla, tavoitteena erottuvat lihakset ja kiinteämpi kroppa. EI VAAN: Raskaustestin kahden viivan jälkeen tavoitteellista salitreeniä vähintään kolme kertaa viikossa, tavoitteena lihasvoiman ylläpitäminen ja hyvinvoinnin tukeminen, sekä tulevaan synnytykseen valmistautuminen.Mikäli vaan pystyn käymään!

Treeniohjelmia tulen mukailemaan näistä nykyisistä, vointini mukaan:
1. Rinta - olkapää - ojentaja: penkkipunnerrus, vinopenkki, peck deck, vipunosto maaten, pystypunnerrus, vipunostot, etunostot, ranskalainen punnerrus, ojentajia taljassa kahdella tai yhdellä kädellä, kick back.... näistä koostaen yleisimmin.
2. Selkä - hauis: maastaveto, ylätalja leveällä otteella eteen, soutu alataljalla, kulmasoutu tangolla /taljalla / kp, hausi talja/tanko, scott-hauis
3. Jalat, vatsat: Kyykky / prässi (se vanhanaikainen, istuen tehtävässä ei saa samaa tuntumaa!), sjmv, reisiojennus/reisikoukistus superina, pakaralaite, pohkeet, askelkyykyt, lantionnostot, vatsapenkki, taljavatsoja, jalannostoja....

Tää jako on osoittautunu omalle keholle toimivimmaksi ja tehokkaimmaksi, mutta myös helpoimmaksi toteuttaa lepopäivineen. Jos käyn viikossa 4 kertaa, niin saatan jakaa jalkatreenin kahdelle päivälle, jolloin toinen on sjmv-takareisi-pakara -osastoa ja toinen sitten kyykky-hack-kyykky-etureisi -osastoa.

Nyt raskaana keskitytään kumminkin tekemään enemmän just sitä, mikä sillä hetkellä hyvältä tuntuu. Ja kolmannen kuukauden jälkeen jää vatsat ohjelmasta pois. Pyrin kumminkin oloni mukaan salilla käymään niin pitkään kuin mahdollista, ja siinä rinnalla jotain aerobistakin tekemään, mutta en enää vaadi näitä itseltäni. Nyt mennään sen mukaan, mikä on fiilis ja miten on voimia!
Mitä mittoihin tulee, niin vyötärö on tällä hetkellä tasan 69cm. Jännittämään jäädään, mitä se on ensi keväänä tähän aikaan, kun syntyvän lapsen pitäisi lasketun aikansa mukaan olla jo 4 kuukauden ikäinen!

Tän vuoden tavoitteisiin kuului myös penkkienkka 50kg, mutta en päässyt 45kg:a pidemmälle. Siitä jatketaan vuonna 2014! Toinen tavoite oli juosta kymppi tuntiin, mutta tuskin pääsen siihenkään - viikko sitten meni 6km n. 40 minuuttiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti