torstai 8. elokuuta 2013

Masu 23+0, neuvolakäynti 23+2 ja muut kuulumiset (23+5)

Laiska kirjoittelija - taas! Mutta minulla on syyni - viikonloppuna oltiin tyttöjen humputtelureissulla kylpylässä / mökkeilemässä / shoppailemassa, ja olin vasta klo 19 sunnuntai-iltana kotona, ja ihan raatona. Tämä viikko taas on ollut kiireinen sekä töissä (minun sijaisuudestani on paljon kiinnostuneita!) että kotona; kauppareissuja, marjan poimintaa ja mehunkeittoa, remontin valmistelua, siivousta, neuvolaa, pankkiasioita (lainapapereita)... näin torstain kunniaksi alkaa olla väsymyskin jo aika infernaalista tasoa, kun eilenkin pääsin klo 24 nukkumaan siltä mustaviinimarjojen höyrystämiseltäni - mutta nyt se savotta on ohi, marjat kerätty ja pakkasessa, ei jääny harakoille! :)

Aloitettakoon siis viime lauantaisella rv 23+0 masukuvalla, pallokala siis esittäytyy:
Kyllähän se kasvaa! Rv23+0 painolukema oli 64,9kg, mikä tarkoittaisi +5,3kg nousua kokonaisuudessaan. Viikkonousu oli 500g. Painonkehitys kokonaisuudessaan nähtävissä painon heittelyitä -välilehdellä . Tällä viikolla (rv 24) painoa on tuntunut tulevan hurjaa tahtia, mutta olo on kyllä turvonnutkin... hieman jo hirvittää, jos näissä lukemissa ollaan vielä lauantainakin, niin on tän viikon nousu sitten melko moninkertainen!

Maanantaina 5.8. käytiin neuvolassa. Mies oli mukana, kuten aina, vaikka viikonloppuna kysyikin onko hänellä siellä mitään virkaa. Mutta mielellään tulee ja on kivakin että on <3. Oma th oli lomalla ja jännitin vähän sijaista, mutta tosi mukava th oli vastassa! Hän oli itsekin raskaana, ja sanoi syyskuussa jäävänsä äitiyslomalle :) Ensin höpistiin kuulumiset ja tärkeät ajankohtaiset asiat: tulevat sokerirasitukset ja kilpparikokeet, perhevalmennukset ynnä muut. Käytiin läpi Kela-asiat ja sain raskaustodistuksen, ja pääsen hakemaan avustuksia - laitoinkin hakemukset jo tiistaina Kelaan! Pitkään höpistiin kaikenlaista tuntemuksista ja tulevasta, peloista ja kokemuksista mm. painon, vartalon muuttumisen ja omien lapsuuden kokemusten suhteen. Lyhyesti käytiin läpi täyttämämme voimavaralomakekin. Lopulta sitten mitattiin verenpaine, hb, katsottiin pissat, mitattiin kohdunpohja ja kuunneltiin sydänäänet. Yli tunti meni, ja jäi taas ihana mieli ja luottavainen olo! Seuraava käynti on n. kuukauden päästä ja tuolloin on toisen kerran neuvolalääkärikin.

Arvot näytti tältä (suluissa viime kertaiset, kesäkuun arvot):
Verenpaine 133/77 (129/74)
Pissa -- (--)
Hb 110 (119) (nyt ihan käsky syödä rautaa 1tbl iltaisin)
Kohdunpohjan korkeus 21cm (17cm), pikkasen keskikäyrän yläpuolella
Syke + 140 (+145)
Liikkeet ++ (+)

Tiistaina tosiaan laittelin kelan etuudet eteenpäin netissä, lähinnä siis äitiysavustuksen ja lapsilisän osalta. Äitiyspvärahaa ei minulle myönnetä, ennen kuin toimitan työnantajan liitteen viimeisten 6kk tuloista, kun ne nyt on kiikun kaakun sen 20% suuremmat kuin v. 2011 verotuksessa vahvistetut, eli työnantajan liite toimitettava sitten lokakuussa.

Aika tuntuu menevän nopsaan, touhuumista on ihan kamalasti! Viikonloppuna mies lähtee reissuun, siitä viikko niin me lähdetään yhdessä Tallinnaan RW:n keikalle ja yöksi hotelliin, sitä seuraavalla viikolla mies onkin taas poikaporukalla reissussa ja meillä alkaa remontti, jonka keskelle jään yksikseni. En osaa luvata mitään tämän aktiivisempaa bloggailua, mutta yritän pitää tätä edes kerran viikossa hengissä ja kirjoitella kuulumisia! Hirvittää nimittäin hieman itseäänkin, että miten tästä kaikesta selviää, ja mielellään yhtenä kappaleena... noooh, syyskuun puolivälissä pitäisi helpottaa, joten sitä kohti.

Mukavaa loppuviikkoa;
Pullis

1 kommentti:

  1. Voi hurja mikä masu!! Sä oot niiin raskaana! :D

    Kaikkea kivaa siellä tapahtunu ja tiedossakin! Tsemppiä syksyyn!<3

    VastaaPoista