maanantai 22. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen neuvolakäynti (8+2)

Se on nyt takana! Jännää oli, mutta mukavaa :) Ja askeleen lähempänä vauvaa olemme taas. Miehelle ainakin tuntui olevan iso kokemus, teki siitä ehkä todellisempaa?

Paljon vaan juteltiin niitä näitä, käytiin läpi raskauden alkua ja oireita ja syömisiä, liikkumisia ja muita. Meille kerrottiin mitä kaikkea odotusajan seurantoihin liittyy ja mitä seuraavaksi pitää tehdä, annettiin pissanäyteputkiloita ja labralähetteitä ja muita. Ensi viikolla voi ensimmäistä ultraa varailla rv 11. - 12. ajalle, eli ei sinnekään pitkä aika ole! Kilpirauhaslabroissa pitää kanssa käydä, mielellään pian, neuvolalääkäri sitten katsoo tuloksia ja arvioi nostetaanko lääkettä. Varailen sen ajan tänään myöhemmin.

Hemoglobiini oli 130 ja verenpaine neuvolatädin mittaamana 145/90. Osasin ennakoida, ja mittasin kotona paineet 116/59, kun ei minulta ole kukaan terveydenhoitaja normaalia painelukemaa saanut yli 15 vuoteen. Jostain syystä vaan jännään tuota niin kamalasti, että sykkeetkin nousee hurjiin lukemiin.Sydänääniä ei yritetty kuunnella, koska näillä viikoilla ei kuulemma kannata. Kohdun se kuitenkin tunnusteli, ja sanoi olevan ihan viikkoja vastaavasti kasvanut, noin appelsiinikokoinen. Jännää oli jo sekin! :D

Kivaa oli! Sai uuttakin tietoa ja paljon materiaalia mukaan tutustuttavaksi. Ensimmäinen neuvolalääkäri on nyt jo varattuna toukokuulle ja nopsaan tää odotus tuntuu menevän, kun ensi viikko on jo Rv 10.

Kovin se neuvolatätikin yllättyi, kun kerrottiin että ensimmäinen yrityskierto. On kuulemma harvinaista, mutta meille toki iloinen asia, ettei tarvinnut pitkään yrittää. Vaikka siihenkin oltiin varauduttu, ja kamalan pahalta tuntuu kaikkien puolesta, keille tämä on vaikeampaa :( Voimia siis sellaisiin perheisiin!

Nyt on riennettävä poliisilaitoksen kautta töihin, ja koitettava jopa keskittyä. Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Eka neuvolakäynti on aina niiiin jännä! <3 Kiva, että kaikki näytti olevan hyvin. Ja lienee ihan tavallista, että verenpaineet on koholla vastaanotolla, eikös se ole se nk. valkotakkisyndrooma? ;) Ja raskausaikana syke saattaa nousta hurjasti, mulla oli sellasta 100-120 luokkaa. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti johanna, joo, varsinkin, kun ei meillä miehen kanssa ollut mitään käsitystä mitä siellä tehdään :D Oli muutenkin jännä olla yhdessä hoitamassa jotain tuollaista asiaa, ei taideta koskaan olla oltu? Mies oli ihan hämillään jo siinä, kun se hoitaja laittoi mut makaamaan painellakseen sitä kohtua! Ihanaa tosiaan että kaikki oli hyvin, sen verran mitä tässä vaiheessa voi tietää.

   Sykkeet mulla ei ainakaan vielä oo noussu, kotona ne oli aamulla alle 60. Aika hurjaa tosiaan, jos tollasiin lukemiin nousisi :o

   Poista