tiistai 16. huhtikuuta 2013

Liikenneonnettomuus (7+3)

Olipa sitten sellainen maanantai eilen - elämäni ensimmäinen liikenneonnettomuus. Harmittelin tuossa, kun en tajunnut ottaa valokuvia romuttuneesta autostani, antaisikon poliisi niiden ottamia tutkintaa varten räpsittyjä kuvia? :D Mutta, pitää tyytyä nyt kuvattomaan postaukseen asiasta.

Olen siis tätä ennen kerran pyörähtänyt kaverin ajaman auton mukana ympäri valtatiellä, osuen vähän edellä ajavan takapuskuriin jäisellä tiellä. Lisäksi olen kerran ajanut ojaan liukkaassa kurvissa, lumipenkkaan työmatkalla niin ettei mitään sattunut. Mutta maanantai 15.4.2013 oli vähän erilainen...

Lähdin töistä klo 18.50. Hätäpuhelun olen soittanut puhelimen mukaan klo 18.55, eli niillä main se tapahtui. Ajelin vihreissä valoissa suoraan läpi risteyksen, kun oikealta pamautti kaasuttaen ja yllättäen auto suoraan päin mun oikeaa etukulmaa. Hetkeen en käsittänyt mitä tapahtui, auto heilahti vastaantulevien kaistalle yli liikenteenjakajan ja sain kaasutettua höyryävää autoa sen verran, että sain sen siitä altapois sinne pientareelle. Tässä vaiheessa tajusin, että tämä päälleni ajanut pakeni paikalta. Shokiltani soitin 112:een ja selvitin asiaa, laittoivat poliisit perään. Paikalle tuli silminnäkijöitä pikkuhiljaa kysymään olenko kunnossa, poliisikin sai tuntomerkit ja vastuullinen löydettiin pian kotipihastaan romuttuneine autoineen. Sanojensa mukaan "joi pari ajon jälkeen", ja vietiin verikokeisiin. Mun rakas autoni kuljetettiin hinausautolla merkkihuoltoon, odottamaan tuomiota. Villi veikkaukseni on, ettei sitä kannata enää korjata.

Onni onnettomuudessa, ettei minulle käynyt mitään. Ratti tärähti päin vasenta kättä, jota eilen vähän jomotti, mutta nyt sekin kunnossa. Liike-energia meni isolta osalta auton heilahdukseen, eikä tullut suoraa törmäystä, mikä varmasti säästi pahemmilta niskaheilahduksilta ja muilta.

Inhottavinta on nyt odotella, että nämä käytännön asiat rullaa jotenkin. Oma vahinkoilmoitus on mennyt rikosilmoituksen kanssa syyllisen vakuutusyhtiöön, josta kai soittavat, kun asia etenee. Auton kohtalokin selvinnee pian, samoin mun sijaisautoasiat. Töistä olen tänään pois, hoidon pakolliset asiat etänä.

Mua niin ärsyttää! Iloitsen toki pienistä asioista, kuten siitä, että suunniteltua huoltoa ei ehditty autoon tehdä, monia satoja euroja olisi mennyt siihenkin. Ja siitä! että olen käynyt kuntosalilla ja pilateksessa ja mun vatsalihakset on niin vahvat, että ne suojaa tuota pientä minityyppiä (7+3) tuolla kohdussa, toivotaan että sillä on kaikki hyvin. Tältä shokilta pahoinvointikin on nyt unohtunut, tänä aamuna en sitä parin tunnin yöunien jälkeen huomannut, mutta tissit on julmetun kipeät edelleen. Ei ole enää viikkoakaan ensimmäiseen neuvolaan, jännää!

Huh, onneksi olen kunnossa. Onneksi mies on kunnossa. Onneksi ketään lasta ei jäänyt sen hullun alle, siinä oli koulu ja päiväkoti vieressä. Onneks henkilövahinkoja ei tullut, pelti on vaan peltiä. Vaikka se suututtaakin!

6 kommenttia:

 1. Hui! Olipa kyllä onni matkassa. Hyvä kuulla, ettei sulle käynyt kummemmin!

  VastaaPoista
 2. Onneksi olette molemmat kunnossa <3 Idiootteja on näköjään maailma täynnä... Älytöntä.

  VastaaPoista
 3. No huh..Ei voi kuin ihmetellä tommosia ääliöitä! Onneksi olet kunnossa, ja pikkutyyppi varmasti myös. <3 Toivottavasti käytännön asiat selviää pian. Jaksuja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille! Selviää ne, pikkuhiljaa. Tavarat kävin autosta huoltamolta hakemassa, ja selvittelin asiaa syyllisen vakuutusyhtiön kanssa. Kovin vaan tuntuu olevan byrokraattista ja hankalaa, mutta toivotaan että ne sieltä kohta takaisin päin soittaisivat. Töistä soittelivat myös, ja saan kuulemma ihan luvan kanssa pitää shokin ja säikähdyksen käsittelyyn tämän ja huomisen päivän sairaslomaa, eli ei onneksi työtunneista tarvitse huolehtia!

  Huh, josko tuota kohta sais hetken nukuttuakin!

  VastaaPoista
 5. Voi hitto, miksi pitää ajaa kännissä!?! Onneksi teille ei käynyt mitenkään!

  VastaaPoista
 6. Nyt mä luin kaiken! Olisi ollut mukavampaa laittaa tää johonkin vähän iloisempaan postaukseen, mutta menköön nyt tähän. Olen ollut jäljessä blogeissa, ja pyrkinyt vähitellen saamaan kiinni. Jatkossa tarkistan joka päivä! (Just.. Mut yritys hyvä kymmenen.)

  Mitä kolariin tulee, niin toivottavasti alkaa sen aiheuttavan negatiiviset mainingit helpottamaan.

  VastaaPoista