sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

15+0 masukuva ja kesäjuttuja!

Eilen tuli taas yksi rv täyteen, eli tänään mennään jo 15+1. Hurjaa olla ja 16. raskausviikolla! Tällä viikolla tapahtuu vau:n mukaan tällaista:

Sikiön paino: 100 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 10 cm, Koko pituus: 12 cmTämän viikon alussa sikiö on 13 viikkoa vanha. Vartalo kasvaa nyt huippuvauhtia ja jalat pitenevät samalla kun luusto vahvistuu. Myös lihakset vahvistuvat, joten pian voit tuntea sikiön vilkkaat liikkeet. Tällä viikolla korvat saavuttavat lähes lopullisen paikkansa ja ovat selvästi nähtävissä. Nyt pikkuinen näyttää aivan pienoiskokoiselta vauvalta. Iho on lähes läpinäkyvä, joten kaikki verisuonet kuultavat läpi. Iholle muodostuu ohut untuvakarva (lanugo), joka tulee peittämään koko kehon aina syntymään saakka.

Jännää! En oo varma, kun esikoista odotan enkä tiedä miltä liikkeiden pitäisi tuntua, mutta eilen tuntui kummallista elohiirimäistä tunnetta kohdun vasemmassa reunassa? Liekö pikkuinen Jamppa siellä heilumassa. Nähtäväksi jää, en malta odottaa että tuntisin enemmänkin <3. 

Maha on pullahtanut tällä viikolla sitten ihan kunnolla. Todistusaineistoa tässä:


Tuota alkaa olla jo pikkasen vaikea peitelläkään. Kävin tosin halpakaupassa (henkkamaukalla) ostamassa muutaman halvan (5-10e) tunikan, joiden alle maha mahtuu, ovat sellaisia löysän mallisia. Josko niillä selviäisin kesää melko pitkälle, ne menee sitten "normaalivaatteena" ensi kesänäkin. 4 ihan kivaa löysin, hintaa yhteensä n. 30e, eli halpa reissu oli! Samalla reissulla kirpparilta tarttui mukaan yöpuku pikkuiselle hintaan 1,5€ <3. Supersöpö pöllöluvioinen!

Tuntuu tosi typerältä satsata mammavaatteisiin. Kirppikseltä mulla on 2 housut ja 1 hame syksympää isomman mahan vaihetta ajatellen. Pärjäisinköhän tätä kesää mitenkään näillä normivaatteilla? Rahan menoa tuntuu olevan muutenkin kamalasti (mm. uusi ruohonleikkuri ja listat makkariin eilen lähemmäs 400e..) ja tuntuu vaan niin turhilta satsauksilta, kun on niin lyhytikäisiä hankintoja. Tai ehkä vaan kierrän entistä ahkerammin noita kirppareita...


Muuten olenkin sitten lähinnä vaan nauttinut kesästä <3. Hellettä on ollut, ja on se tukalaakin, mutta viime kesä oli niin huono etten viitsi nyt valittaa. Oon kumminkin niin kesäihminen! Onneksi ei kuitenkaan tarvitse olla viimeisillään raskaana heinäkuun helteissä... se vois olla mullekin liikaa.

Lähdössä työreissuun klo 6 aamulla juna-asemalla. Hellettä jo tuolloin!

Unikko, niin kaunis mutta niin lyhyen aikaa. Meillä viljellään myös noita valkoisia hahtuvakukkia, jonka näet unikon vasemmalla puolella ;)

Lempparipensas, lumipalloheisi. Tänä keväänä mies myrkytti ajoissa joten kukkii tosi komeesti!
Töiden suhteen viime viikko oli tosi rankka. Ensin koulutusta pari päivää, sitten työreissua, perjantaina kehityskeskustelu. Sitäkin jännäsin, ja valvoin kahteen edellisenä yönä. Mietin sitäkin, miten tää raskaus vaikuttaa ja miten muhun suhtaudutaan. Lopulta se meni ihan älyttömän hyvin! Kesti yli 2 tuntia, ja sain kyllä kerrottua kaiken mieltä vaivanneen ja enemmänkin. Raskausuutiseenkin suhtauduttiin tosi hyvin ja oltiin iloisia. Oon ollu niiiiiiiiin helpottunut ton jälkeen ja jotenkin työmotivaatiotakin tuli lisää viimeseks viikoks ennen lomaa. Tosiaan, viikko enää, viimesiä viedään :) Ja sellanen pikkanen käytännön kiva-asia myös, että mun tilille napsahtaa 500€ ylimääräistä kertakönttänä tän kuun lopussa, kun eivät oo maksanu mulle yhtä tehtäväkohtaista lisää tältä keväältä, ja tän ks. tehtävän otin siis kanssa kekessä esiin. Tulee tarpeeseen :) 

Mies lähti tänään lomareissuun yhdeksi yöksi, joten menen jatkamaan sunnuntaitani ruohonleikkuun merkeissä. Sen piti sataa, ja mietin ettei tuota voi leikata, mutta ei oo sadetta näkyny, niin meen nyt työntelee... sen jälkeen aion jaksaa vielä salille, pakko. Ainoat vahvat raskausoireet (?) on enää päänsärky ja huimaus, ja luulen että tuo päänsärky on osittain lihasperäistä. Pakko päästä treenaamaan!

Aurinkoa päiviinne! -P  

4 kommenttia:

 1. Voi että aika menee nopeaan! :) Just kerroit plussauksesta ja nyt jo 16. viikolla, vau..Nätti on maha! :)

  VastaaPoista
 2. No niin menee, ihan mielettömän nopsaan! Just tänään manailin miehellekin, että paniikki tässä vielä ehtii iskeä, kun puoliväli häämöttää ja tuntuu ettei oo tajunnu edes, että on oikea vauva tulollaan :D Ihan kohta on jo rakennultrakin.

  Kiitos, kieltämättä ihan kiva että se alkaa vihdoin näkyä, niin tietää et matkassa on muutakin ku pyhä henki :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi sitä aikaa on tosiaan yleensä se yhdeksän kuukautta, ehtii edes jotakuinkin valmistautua. ;) Vaikka eihän sitä täydellisesti voi, sitten sen todella vasta tajuaa kun lapsi on sylissä. <3

  VastaaPoista
 4. Totta johanna - tosin tuntuu, että se 9kk menee tätä menoa aika hujauksessa! Eikä sitä varmaan ennen synnytystä täysin voi tajuta.

  Avokki näki mun isää tänään, ja se oli ainakin kovasti valmistautumassa jo :D Hyvä ettei vieny mun miestä kauppaan ostamaan hoitopöytää ja pinnasänkyä, oli jopa pitäny puhuttulen millaset niiden pitää sit olla, et on riittävän hyvät... ööh... 80-luvun alkupuolen kokemuksella en usko, että hän on enää ihan ajan tasalla? :D Voi isikultaa <3.

  VastaaPoista