lauantai 15. kesäkuuta 2013

Masukuva 16+0 ja oirelistaa

Kamala kiire viikko takana! Viimeinen viikko töissä ennen lomaa, ja sisälsikin kaikenlaista, sekä positiivista että negatiivista. Tällä hetkellä pääasia on kuitenkin, että olen ansaitulla lomallani, joka jatkuu heinäkuun puoliväliin asti <3.

Yhtä masukuvapostailuahan tää vähän on, mutta olkoon! Tässä siis tältä aamulta, 16+0:
Masu 16+0 <3
Kovastihan se kasvaa. Nyt alkaa olla se vaihe, että normaalit farkut alkaa oikeasti ahdistaa. Mut onneks on kesä ja legginsit ;) ! Ne on mun pelastus tässä vaateongelmassa, jota en tahtois ratkaista ostamalla kalliita mamavaatteita kaappia täyteen. Sen verran panostin, että ostin äitiyslegginsit ja äitiystopin lidl:istä. Ne maksoi kai yhteensä 7€? Ei ollu kallista! Nyt meinaan sit selvitä syksyyn, ja sinne mulla on kirppikselta ostetut äitiyshousut x2 valmiina, joista toiset ainakin mahtuu vaikka miten paisuisin.

Raskausoireiden suhteen nyt taidetaan olla siinä energisessa keskiraskaudessa? Nukuttaa joo, paljon ja hyvin, viime yönäkin yli 10 tuntia. Mutta päivisin jaksa jo kaikkea ja ei ole kaikenmaailman kipuja tai kuvotuksia koko ajan. Tänään on siivottu koko kämppä, pesty kaksi koneellista pyykkiä, käyty kuntosalilla, tehty ruokaa, käyty iltakävelyllä... ihan hyvin yhdelle päivälle, ja silti en oo rikkipoikkipuhki niinku oisin ollu vielä kuukausi sitten. Yks mikä kumminkin nyt alkaa inhottaa, on se, että kohtu alkaa selkeesti painaa virtsarakkoa ja pissillä vois käydä ihan yhtenään.

Lisäks tuo Jamppa on tuolla ihan ihmeellisissä asennoissa. Maha ei oo iso, mutta siitä selkeesti selällään ollessa näkee, kummalle puolelle nyytti on majoittunut. Se on monesti ihan toispuoleinen, mieskin naureskelee sille :D Liikkeitä en uskalla sanoa tunteneeni, tosin enpä oo rauhottunu aloillenikaan lähipäivinä niin että oisin voinu tunnustella. Ensimmäiset harjoitussupistukset koin viime maanantaina 11h työpäivän jälkeen, kun olin ollut jaloillani koko päivän. Kohdussa tuntui kummaa painetta ja koko maha tuntui kovalta, mutta helpotti kyllä levossa. Tänään tais itseasiassa salilla tulla myös, kun rintaprässissä laitoin käden vatsalle kun tuntui kummalliselta. Ei mitään kipua kumminkaan, mutta pitää miettiä ainakin salilla noita liikkeitä, jos joku tietty alkaa noita aiheuttaa.

Niin ja musta on tulossa maitokone, lehmä, imettäjä, emo! :D Eilen mies tutki mun tissejä (miehet kai yleisesti tykkää tehdä sellasta? ;)) ja kun se puristi vähän mun vasenta rintaa, niin siitä tuli tippa sellasta kirkasta nestettä. Kai se jotain enteilee? Ei tartteis vielä alkaa kyllä maitoa valumaan, ois aika inhottavaa elää maitolammikossa seuraavia yli 20 viikkoa!

...niin, että ei tää raskaana olo kyllä mitään autuutta ole! Välillä kummastelen, kun mulla oli siitä vähän sellainen käsitys, että ollaan kamalan onnellisia ja nautitaan kun maha kasvaa ja hymyillään vaan maailman leveintä hymyä koska "minusta tulee äiti". No, ei tunnu siltä, vaan ihan arkiselta! Toki olen varmasti maailman onnellisin siitä, että meille tulee oma pieni <3, mutta ei tämä odottajan elämä mitään ruusuilla tanssimista ole.

Eikä se ole orkideoilla tanssimistakaan, vaikka mun multasormeni ja viherpeukaloni taas ihmeisiin pystyikin. Mulla on nää kaks pari vuotta vanhaa orkideaa, jotka kukkii TAAS! Ne siis vasta tiputtivat aiemmat kukkansa pois. Tässä kuvia (ne vanhat kukkavanatkin näkyy näissä, en ees ennättäny leikata pois):
Äidiltä tuo punainen ja kummilta, mun toiselta äidiltä tuo valkoinen <3


Äitiltä saatu v. 2011 <3
Mutta niin. Se ois 17. raskausviikko jo edessä! Ihan käsittämätöntä. Alle 2 viikkoa seuraavaan neuvolaan ja n. 3-4 viikkoa rakenneultraan. Vastahan me käytiin niskaturvotusta katsomassa! Kohta tulee paniikki kaikkien hankintojenkin suhteen, varsinkin kun kuulee että toiset samassa vaiheessa odottavat ostelee jo vaunuja ja muita... ja minä en oo edes perehtynyt niiden ominaisuuksiin, ajatteleminenkin stressaa! No, ehkä näistä selviää.

Mitkä tavarat sen pikkuisen kanssa on kaikkein tärkeintä olla valmiina jo ennen kuin lähdetään sairaalaan?

Nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna taas! Öit <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti