perjantai 28. kesäkuuta 2013

Rv 18: kuvia, lomafiilistä, neuvolakuulumisia, hankintoja

Noniin! Vihdoin paremman ajan kanssa läppärin ääressä - mies omilla teillään (kaverin varpajaisissa, saivat suloisen prinsessan eilisaamuna <3) ja minulla koko ilta aikaa. Ja sipsiä, karkkia, leffoja... NAM!

Niin se vaan on raskausviikko 18:kin loppumaisillaan, vaikka vasta ihmettelin että rv 17 meni. Näinkö nopeasti ne menee loppuun asti? Samalla loma alkaa olla puolessa välissä, kääk! Tähän alkuun kuitenkin ne rv 18 alun masukuvat, jotka viimeksi lupailin;
Sieltä se PULLIStuu <3
Ja vaatteet päällä se näytti tältä. Ärsytyksen multihuipentuma tuli myös, kun blogger ei anna mun laittaa näitä kuvia vierekkäin >:(

Viikkoon on kuulunut kaikenlaista, aloiteltakoon remonttikuulumisilla. Makkarimme on valmis, vihdoin! Maanantaina sähkömies kävi aamusta asentamassa uuteen makkariin sähköt ja lähdettiin sen jälkeen sänkyhankinnoille. Pinnasänkyhän oli jo, mutta vanhemmat ei mahdu siihen ;) Ostos tehtiinkin, ja tänään perjantaina saatiin se vihdoin kotiin. Tässä nyt meidän makkaria tällä hetkellä, remontin jälkeen:
Huomatkaa tuo kaikki vauvatavara pinniksessä, kun ei tiedetä mihin se laitetaan.. imetystyyny, sitterin kehikko... on siellä remontin jäljiltä näköjään akkuporakonekin :D

Uusi sänky vaatehuoneen oven suuntaan kuvattuna... en malta odottaa että pääsen nukkumaan tuossa!
Muita kalusteita ei siis vielä olekaan. Hankittavana on ainakin kattovalo, matto (matot), verhot, senkki tms. taso / lipasto, tv (vanhaa matkatelevisiota en tahdo enää tuonne makkariin!), jonkinlainen sängynpääty (teen itse, kunhan jaksan ideoida), yöpöydät, ehkä joku sängynpäätylaatikko tms. myös, koska tuossa huoneessa olisi sellaiselle hyvin tilaa. Mutta ajan kanssa pohtien, en tykkää tehdä sisustuksen kanssa hätiköityjä ratkaisuja. Seinien sävytkään ei näy noissa kuvissa oikein, kun oli verhot päällä ja salama vääristää, mutta tuonne päin. Joka tapauksessa, oon jo onnellinen, että edes pääsemme ensi yönä nukkumaan uudessa sängyssä (huoneessahan olemme nukkuneet jo pari yötä, patjoilla... pakko oli, kun se kerran on vihdoin valmis :D).

Maanantain remppaviimeistelyjen jälkeen tiistai käytettiin siivoukseen, kun yläkerta piti saada remonttipölystä siistiksi ja vaatehuone kaipasi järjestelyä, jotta vauvantavaroille saadaan tilaa. Vaatehuoneen siivouksen lopputulos olikin 3 muovikassillista vaatteita Kontin vaatekeräykseen, 1 jätesäkillinen vaatteita roskikseen ja 1 jätesäkillinen ullakolle odottamaan, että varaamme kirpparipöydän joskus! Joten tyhjenihän se, saatiin vauvan vaatteilla yksi kokonainen kaappi tyhjäksi ja muutenkin tolkkua täyteen ahdettuihin hyllyköihin :) Näillä helteillä tuon urakan jälkeen oli ansaittua lomailua loppupäivä - käytiin rannassa jäätelöillä ja uimassa ja ja ja... rentouduttiin! Ilmat on ollu kyllä niin kuumat, että uitu on parhaimmillaan monta kertaa päivässä. Rantaan on tästä meiltä n. 500m matkaa, eli ei oo rasite kävellä tonne alas :) Ja jos joku miettii, että "miten uskallat käydä raskaana uimassa", niin siellä saa käydä ihan huoletta tässä vaiheessa raskautta, kun kaikki on hyvin ja riskejä ei ole. Ja ihanaa on ollutkin viilentyä raikkaassa vedessä!

Keskiviikkona alkoi sitten lomamme lapsiosuus, kun ensin lähdettiin miehen kummipoikaa pitkästä aikaa katsomaan. Ja tulevaa vaavimme serkkua siis. Ja kylläpä olikin reipastunut 8 kuukautinen pojanveitikka! Kiva reissu, josta tultiinkin kotiin mukanamme sitteri vol. 2, 3 muovikassillista vauvan vaatteita ja pari tuttipulloa. Ja minulle äitiysfarkut, jotka miehen veljen avo oli ostanut viime vuonna H&M:stä. Niistä maksoin 10€, vähän ovat pitkät ja löysät vielä muutenkin, mutta jotta on loppuraskauteenkin jotain, joka menee päälle. Tuon reissun jälkeen olen sitten käyttänyt aikaa vauvan vaatteiden pesemiseen ja silitykseen... hulluksi tää äitiys vissiin tekee, kun silittäminenkin on kivaa :D Se on nimittäin kotityö, jota oon inhonnu aina, eikä mulla ole kuin pari juhlavaatetta jotka pitää silittää. Ihan siksi, että vaatteeni jää pitämättä, jos ne kaipaa silitystä, en vaan tykkää enkä saa aikaiseksi... no, nyt oon silittäny pikkuiselle sukkahousuista lähtien kaiken, joten on ainakin puhdasta ja sileää päälle pantavaa ;) (pitänee nauttia tästä nyt ennen vauvaa, kun sitten ei taatusti jaksa!). Olen saanut pestyä ja silitettyä ehkä 1/4 kaikista vaatteista, ja siirtäny ne kaappiin. Tällä hetkellä vauvan oma vaatekaappi näyttää tältä:

Ylähylly 68-70cm, toiseksi ylin 60-62cm, keskihylly 50-56cm, toiseksi alin paksut vaatteet / haalarit / myssyPINO, tossut, lapaset ym, alin meidän suvun kastevaatteet, joiden käyttö vielä pohdinnassa, koska meille tulee nimiäiset. Tosin mekko on kovin yksinkertainen, eikä mikään pitsihörhelö, eli voisi mennäkin :) Ja kyllä, basisti mieheni opetteli joskus myös soittamaan selloa...
Kun noita tuonne asettelin, niin kauhulla mietin miten ne kodinhoitohuoneessa odottavat 3/4 tuonne mahtuu? Ja kun huomioi, että toinen 3 muovikassillista tulee varmasti veljeni perheeltä ja yksi kassillinen lahjaksi sukulaisilta ym. Niin hohhoo, me hukutaan vauvanvaatteisiin ennen kuin meillä on edes vauvaa! :D Vaikka ihanahan noita on hipelöidä ja lajitella, teen sen ennen syntymää vielä varmasti monta kertaa <3

Ai niin! Otin aiemmin kuvia miehen "salassa" (vähän olin vihjaillut... mutta salaa se tän tilas ja ihan itse valitsi) ostamasta bolakorusta. Se oli vielä tilannut sen pikana, lähetin ois pitäny tuoda se mulle jo aiemmin, mutta postissa oli ollu joku sekaannus :( No, tuli se kumminkin ja oli tosi iloinen yllätys, ja ihana ja tosi kaunis onkin, ihan mun tyylinen! Jos joku ei tiedä mikä se on, niin tuossa korulaatikossa on osoite, josta löytyy lisätietoa ;) Mutta se siis helisee tuossa masulla, ja vauva kuulee sen ja oppii tunnistamaan sen äänen, ja synnyttyään mielellään kuuntelee ja katselee sitten korua myös. Ja onhan se kaunis muisto :) Näillä viikoilla tosiaan alkaa kuulo kehittymään! Mutta siis tässä:
Mun ihana bolakoruni, joka ois nätti koru ilman ominaisuuksiaankin <3

Ja suoraan laatikosta kissankarvaiselle masulle helisemään!
Ja jotta tämä viikko ei ois ollut riittävän tapahtumarikas, niin keskiviikkoaamunahan me hoidettiin virallisia asioitakin! Käytiin kunnan meille tarjoamalli suuhygienistikäynneillä kuulemassa ohjausta ja putsaamassa hampaamme, sekä vakuutusyhtiössämme Pohjolassa setvimässä vauvan vakuutusasioita. Olemme siis ottamassa syntymättömän lapsen hoitokuluvakuutuksen ja päätös vain vahvistui neuvottelumme jälkeen. Hintaa vakuutukselle tulee ensimmäisenä vuonna n. 230€ kaikkine herkkuineen, ja voimme hakea sitä heti rakenneultran jälkeen :) Yksi kivi taas pois sydämeltä, kun tämäkin asia on hoidettu!

Niin ja torstaina, eli eilen, oli neuvola :) Kolmas kerta, ja oma terkkarimme oli taas paikalla, kun viimeksi oli sijainen (ja ensi kerralla, kun oma on lomalla, mutta sitten sen pitäis olla loppuun saakka!). Tuo oma terkkamme on kyllä ihana, tullaan tosi hyvin juttuun ja huomioi miehenkin joka kerta ihanasti. Lisäksi se ymmärtää mua mun painonpudotushistorian kanssa jotenkin tosi hyvin, nytkin kyseli miten osaan suhtautua mahaan kun se alkaa selvästi kasvaa, kyseli mitä mies on siitä mieltä (oli ihana kuulla siellä eka kertaa kun mies sanoi, että on kiva pitää kättä mun kasvavalla masulla <3) ynnä muuta. Juteltiin paljon ihan niitä näitä kuulumisia, oltiin siellä miehen kanssa yhdessä melkein tunti. Tässä niitä virallisia "tuloksia", perässä suluissa aiemmat lukemat (28.5.):
Paino 64,3kg (62,7kg), +373g/vko
Verenpaine 129/74 (131/91)
Pissa -- (--)
Hb 119 (130)
Kohdunpohjan korkeus 17cm (mitattiin ensimmäistä kertaa)
Syke + 145 (+)
Liikkeet + (ensimmäinen kerta kun tähän merkittiin mitään)

Painoon vaikuttaa varmasti lomakiireinen syöminen reissuateriointeineen - edellisenä päivänä ruokailut Amarillossa ja autoillessa huoltsikoilla parin jätskin kera. Samoin helteet. Eli ei tuossa painossa mitään, lisäksi nousu oli terkkarin mielestä oikein hyvä, ja tässä vaiheessa kuulemma pitääkin nousta, kun vauva kasvaa. Eli olen huoleti. Ja sanoin kyllä terkallekin, että ihan odotan että saan sen ihanan vaavimasun <3 Sellasen, joka alkaa näyttää enemmän vauvamahalta ku tällaselta hyvin syöneeltä tai -juoneelta! :D

Mutta, kaikki oli siis hyvin, kohtu oli oikein sopusuhtainen, masuasukki oli vilkas, sydänäänet löytyi helposti ja oli tosi vahvat, anturiin potkittiin pari kertaa kovasti kiukuissaan ja muutenkin käynti oli antoisa. Seuraava käynti sovittiin ma 5.8., koska sitten voi kirjoittaa raskaustodistuksen kelalle ja saa hakea äitiysavustusta! Sitä ennen on rakenneultra, johon yritin tänään varata aikaa, mutta minulle ei vastattu. Elokuulle ajoittuukin sitten myös sokerirasitukset ja perheohjaajan kotikäynti... niin, ja seuraavaa käyntiä varten saatiin täytettäväksi tuo arjen voimavarat -kaavake, missä onkin kivaa keskusteltavaa ja pohdittavaa miehen kanssa :)

Noniin, oiskohan tässä ollut viimeinen viikko "lyhykäisyydessään"? Rauhallista viikonloppua kaikille, minä jään rentoutumaan mahaani silitellän karkkipussin viereen, kun mies hylkäs mut varpajaisten ajaks tänne sohvalle... mut ehkä mä pärjään (ihanaa, saan rentoutua itsekseni!).

<3 Pullis

4 kommenttia:

 1. Hei Pullis! Bongasin nyt vasta tämän sun blogin KK:n puolelta. Tämän MEGAyllätyksen bongasin jo aiemmin ja olen salaa käynyt lukemassa kuulumisias. :) Unholaan et ole jäänyt! Mutta nyt virallisesti isosti onnea tulevasta perheenlisäyksestä. Rakkauden täyttämiä hetkiä raskauden loppuun asti ja tietenkin siitä eteenpäinkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiih, Bomba <3 Tästä ei oo kauaa, kun mietin että missäköhän sä luuraat ja mitä sulle kuuluu! Kiva kuulla että kaikki on hyvin, kävin lueskelemassa päikystäs tarkemmin :) Kiitos onnitteluista, vaikka en ehkä näin onnellinen oo aiemmin ollutkaan :)

   Poista
 2. Jään lukemaan blogiasi. :) olen itse 23 vuotias, avoliitossa, esikoista odottava (la 25.12.2013)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun piipahdit Päivi :) Ja onnea odotukseen sinnekin! Ja eipä oo monta viikkoa eroa lasketuissa ajoissakaan, voidaan jännäillä sit porukassa :)

   Poista