lauantai 6. heinäkuuta 2013

Masu 19+0

20. Raskausviikko alkaa! Sen kunniaksi pistetään taas kasvaneesta mahasta kuvaa:
Pullistuva masu 19+0
Alkaiskohan se pikkuhiljaa näyttää ihan vauvamahalta? Erityisesti salilla mua tuo maha vielä ahdistaa, kun omaan silmään se vaatteet päällä ei ainakaan siltä näytä. Näyttää lähinnä, että olisin lihonut, ja tekee mieli peitellä sitä. Varmaan tuo laihdutushistoria vaikuttaa tähän? Joskus oikein vartalonmyötäisissä vaatteissa, joissa masu selkeästi erottuu, olen siitä kuitenkin hetkittäin jopa ylpeä <3.

Paino tänä aamuna 63,0kg, eli neuvolan ensimittaukseen +2,4kg ja kotona mitattuihin raskautta edeltäviin +3,4kg. Vissiin ihan inhimillinen nousu? Ei ainakaan tunnu vaatteissa tms. että kamalasti olisi tullut läskiä, lähinnä tuo maha on pullahtanut tuohon ja turvotusta toki ajoittain vähän on, varsinkin näillä helteillä.

Yksi mikä on alkanut mietityttää, on raskausarvet. Mulla on jo ihan teini-iältä raskausarpia pakaroissa, lanteilla ja rinnoissa, pieniä ja ihan vaaleita, jotka tulivat jo vartalon muokkautuessa naiseksi. Lisäksi mulla on lanteilla ja alavatsassa, häpykummulta ylöspäin, muutama isompi ja "syvempi" raskausarpi ihan lihomisen jäljiltä, jotka ylettyvät häpyluun ja navan puoliväliin. Noiden arpien syveminen entisestään mua jotenkin on alkanut pohdituttaa. Onko täällä muita, joilla ois ollu arpia jo ennen raskautta, mitä niille tapahtui raskausaikana?

Hankin myös jo ihan alkuraskaudesta Weledan öljyä, jolla vatsaa olen hieronut (lähinnä mies on hieronut, ja vatsaa enemmän kyllä rintoja... :D). Se ainakin tuntuu pehmittäneen tuota ihoa jotenkin, mutta voi olla toki ainoastaan siksi, että olen ollut laiska rasvailija aiemmin ja nyt on ihon kosteustasapaino vaan aiempaa parempi. Uskon, ettei tuo rasvailu nyt ihan turhaa voi olla, joten yritän jatkaa sitä aktiivisesti koko raskausajan. Katsotaan sitten miten käy :) Toisaalta keho muuttuu raskausaikana joka tapauksessa, ja se varmasti vaatii työstämistä. Miten te synnyttäneet, oletteko helposti päässeet sinuiksi muuttuneen kroppanne kanssa? Mitä pysyviä muutoksia kehoon raskaudesta jäi?

Tänään sadepäivän iloksi olisi luvassa vauvanvaatteiden silitystä! Sitten olisikin kaikki tähän mennessä saadut vaatteet kaapissa lajiteltuina ja järjestyksessä. Jos jaksan, niin pesen kahden saamamme sitterin pehmusteet, joissa toiselle on kyllä jo löytynyt hyötykäyttöä. Näin meillä valmistaudutaan tulevaan vauvaan:
Olkkarin paras nukkumapaikka!
Kissoista puheenollen; pinnasänkyyn pitäisi käydä hakemassa veljen luota se kissojen suojus, joka heiltä saadaan. Myös tuo kissojen suhtautuminen tulevaan vauvaan mietityttää, mutta toivottavasti kaikki menee hyvin. Pitää vaan muistaa huomioida myös noita riiviöitä, etteivät ala kapinoimaan. Meidän kissat ei ole onneksi KOSKAAN raapineet tai purreet KETÄÄN, eli sellaista vaaraa en näe. Mitä kannattaisi lemmikkejä ajatellen erityisesti ennen synnytystä jo ottaa huomioon?

Jep, lyhyt postaus piti tulla pelkästä masusta, mutta heräsipä taas ajatuksia. Nyt kuitenkin arkiaskareiden kimppuun! Hyvää viikonloppua kaikille <3

6 kommenttia:

 1. Minä muistelen jostain lukeneeni, että koiria voisi valmistaa tulevan perheenjäsenen tuloon hieromalla syntyneen vauvan hajua vaikka johonkin pyyhkeeseen saikulla. Sitten isi kotona laittaa sen pyyhkeen koiran ruokakupin alle. Silleen kuulema koira voisi yhdistää vauvan hajun johonkin mukavaan jo ennen kuin näkee edes koko tulokasta. En tiedä onko tuossa mitään perää ja toimisko tuo kissoille, mutta ei tuosta nyt varmaan mitään haittaakaan olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti KisKis viestistä! Ja joo hei, hyvä kun otit puheeksi, en muistanukaan. jostain nimittäin joskus luinkin, eli myös kissojen kanssa toimis se, että sairaalasta toisi ennen vaavin kotiutumista jotain vauvantuoksuista tutustuttavaa, jotta vauvan haju ei olisi niin vieras sitten kotiin tuotaessa. Tää pitää muistaa! :)

   Poista
 2. Hei ihana masu!! <3 Kyllä ainakin mun silmään siellä selvästi vauva on, eikä läskiä! :D

  Raskauteen liittyen en osaa sanoa mitään, mutta muistan lukeneeni että raskausarpiin auttais joku Bio-Oil..? Ja miksei joku muukin öljy, mikä sisältää E-vitamiinia. Aamuin illoin tietty rasvaus. Myös kuulemma sisäisesti nautittuna E-vitsku auttaa ihon paranemisessa. Mä ainaki rasvaisin niin hemmetisti.. :D

  Ihanaa kesäistä odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä läskiäkin :P :D Ne loput työstetään sitten raskauden jälkeen, miehelle oon jo manannu miten ens keväänä rampataan salilla hulluna, jotta päästään bikinikuntoon kesäksi taas! :D

   Jotain öljyä joku mun kaveri käytti, olikohan se just tuo. Pitänee käydä jostain kaupasta (apteekista?) kyselemässä. Mulla on tollasta manteliöljypohjaista jotain öljyä, jota oon nyt iltaisin laittanu, ja muullon sit ihan vartalovoidetta, ei niistä ainakaan haittaa voi olla... ainakin on maha kosteutetumpi ku koskaan aiemmin :D Ja onhan tuota pömppöä ihan kiva hieroa ja silitellä, kun rakkaus asuu siellä <3

   Kiitti Bruth! <3

   Poista
 3. Samoilla viikoilla ollaan, mitä mulla nyt ja mulla ei näy mtn., mut vauva hengis. :) Onnea!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän mennään nyt jo siis 23+5 ja maha on pullahtanut vallan esiin! Mutta näkyi se näköjään jo tässä vaiheessa, tuntuu että viikot menee humisten korvissa. Kiitos, onnea myös sinne! :)

   Poista