perjantai 12. heinäkuuta 2013

Viimeisimpien hankintojen esittelyä (19+6)

Koska on viimeinen virallinen lomapäiväni eikä minua huvita mikään, niin päätin pyhittää tätä helteistä päivää istumalla sohvalla läppärin kanssa bloggailun parissa ;) Parempiakin tapoja voisi olla... mutta päivä on vasta aluillaan, vielä ehdin uimaan ja pihallekin? Toisaalta tuo kuumuus ei tässä olotilassa ole edes kovin ihanaa, ennemmin tukalaa, ja mieluummin monesti makaa ilmalämpöpumpun alla olkkarissa viileässä.

Mutta niihin hankintoihin. Miehen kanssa pitkään teimme pohdintaa mm. vaunu-, ratas- ja kaukalohankinnoista. Lähtökohta oli täällä "syrjässä" asuvana se, että vaunujen on oltava tukevat ja kestävät, niillä on päästätä eteenpäin vähän huonommassakin kelissä ja niiden pitää toimia päiväunivaunuina. Toisaalta me joudumme liikkumaan paljon autolla, lähimpään kauppaan on 4-5km (jos ei siwaa lasketa...), isompiin marketteihin lähemmäs 20km, joten tarvitsimme myös käytännöllisen ratkaisun tähän liikkumiseen ja vauvan kuljettamiseen mahdollisimman yksinkertaisesti.

Lopputulemana päädyimme lähipiiristä saatujen hankintojen avulla ja vuoksi tällaiseen ratkaisuun;

Tulevien yhdistelmiemme kantokassi. Ihanat Teutoniat, suoraan pesukoneesta!
Tässä tulevian yhdistelmävaunujemme (Teutonia) kantokassi, vaunut kokonaisuudessaan saamme kotiin syyskuussa veljeltäni. Vaunut ovat tukevat ja kulkevat lumessakin. Toisaalta ne saa myös hyvin kasaan ja ne voi ottaa pidemmille reissuille mukaan, kun tarvitsee tukevampaa kulkupeliä, ja menevät sitten vaunuajan jälkeen pitkään rattaina. Kummipoikani 1v 7kk nukkuu näissä edelleen päiväunensa.

Tarvittaessa näihin saa myös adapterin, jolla turvakaukalomme voi niihin kiinnittää - emme hommanneet vielä, katsomme tarpeen mukaan, mutta se maksaa muutaman kympin. Väri on vähän poikamainen veljeni poikavauvasta johtuen, mutta jos omamme sattuu olemaan tyttö, niin tuunataan sitten vähän jollain :) Minua tuo sininen ei häiritse, vaunut ovat kokonaisuudessaan tosi nätit ja kätevät, ja hyvässä kunnossa! Vuosimallia 2011, olleet yhdellä lapsella käytössä n. 1,5 vuoden ajan lähinnä päiväunivaununa parvekkeella. Ja säästäähän tässä ison pennin, n. 1000€:n vaunut nuo oli uutena.

Noiden vaunujen lisäksi pakollinen hankinta oli turvakaukalo. Pohdimme kaukalon valintaakin pitkään, vaihtoehtojahan on paljon ja erilaisia, ja keväisen kolarin vuoksi turvallisuus on todella tärkeää. Lopulta vaihtoehtoja oli muutama, mm. Brio tai Graco, joista Lastentarvikkeen tarjouksen perusteella päädyimme Gracoon. Ilman ks. tarjousta emme varmasti ihan vielä olisi edes käyneet kaukaloa hakemassa, mutta onpahan nyt sitten valmiina! Arkiautoilua ja kauppareissuja ym. varten päädyimme sitten ostamaan koko travel systemin, eli gracon turvakaukalon telakalla sekä Gracon Mirage matkarattaat, kaikki yhteishintaan 238€. On kätevää, että kaukalon saa kauppareissun ajaksi nostettua matkarattaisiin, eikä esim. autossa nukahtanutta vauvaa tarvitse herättää rattaisiin tai vaunuihin nostaessa. Telakka oli lisäksi ihan ehdoton, en olisi voinut kuvitellakaan pelailevani turvavöiden kanssa kaukaloa joka kerta autoon. Ja myyjän esittelyn mukaan myös turvallisuuden vuoksi tärkeä, saahan kaukalon sillä automaattisesti oikeaan asentoon, kun siinä on mm. kaltevuuden säätö.

Kyseisistä Gracon mirage rattaista olen kuullut sekä hyvää että huonoa palautetta, ja varmasti näin on jokaisten rattaiden kohdalla. Tarpeitakin kun on niin erilaisia :) Mutta tämän valinnan me teimme lähinnä taloudellisista syistä, tarpeeseemme olisi riittänyt varmasti mitkä rattaat tahansa. Tarvitsemme rattaita lähinnä juuri kauppareissuja ym. lyhyitä lähinnä sisätiloissa tapahtuvia kulkemisia varten, isompiin reissuihin otamme sitten vaunut, eli rattaiden ei tarvitse kestää mahdottomia, melkei mitkä vaan kelpaa. Ja olihan nuo käytössä kätevät, kun avautuu ja menee kasaan yhdellä kädellä. Toisaalta noissa Gracon matkiksissa istuinnojan saa makuuasentoon, eli menevät rattainakin jo pienellä vauvalla. Tässä kuvia kaukalosta ja matkarattaista, yhdessä ja erikseen:

Gracon Mirage matkarattaat, väri Biscuit, sekä niihin sopiva Gracon Logico S -turvakaukalo, väri mode noir.
Lähikuva turvakaukalosta
Paketti yhdistettynä, eli kaukalo rattaisiin kiinnitettynä.

Tässä sitten kuvaa vaatehuoneemme toisesta seunustasta kokonaisuudessaan tällä hetkellä, kun vauvan tuloon on keskimäärin 4,5kuukautta... olemmekohan ajoissa kenties ;D:


Tuohon, missä nyt on matkikset ja kaukalo säilytyksessä, on tarkoitus tulla se hoitopöytä / lipasto tms. siihen käyttöön sitten, kun mieleisemme löydämme / mies tuunailee. Mihinkään ulkovarastoon en telekkaa lukuunottamatta halunnut noita kuitenkaan viedä pölyttymään, vaikkeivät siellä nyt kesäaikaan ainakaan miksikään menisikään. Ja onhan se kiva, että niitä saa katsella aina ohikulkiessaan :D Näitä tarvikkeita kun kertyy, niin tuntuu siltä, että se vauva oikeasti tulee. Toinen wc:mme sijaitsee siis tuossa oikealla heti oven takana, eli pyllynpesut onnistuu sitten vieressä.

Tuon vauvanvaatekaapin sisällöstä lyhyesti tarkemmin, tässä vielä parempaa kuvaa:

Pestyt ja silitetyt vauvanvaatteet + tarvikkeet omilla paikoillaan
Eli ylimmän hyllyllä isoimmat vaatteet, koot 70-78cm. Toiseksi ylimmällä "keskikoot", eli 60-68cm. Kolmanneksi ylimmällä toivottavasti suhteellisen heti käyttöön tulevat vaatteet, eli 50-58cm. Siitä yksi hylly alaspäin on paksumpia haalareita, pipoja, hanskoja ym. ulkokäyttöön. Toiseksi alimmalla hyllyllä on pinnasängyn tarvikkeita: petauspatja, patjansuojus ja reunapehmuste. Reunapehmusteen tahdoin valkoisena ja yksivärisenä, koristan pinnistä sitten lakanoilla. Alla pilkottaa myös vaaleansininen rusetti minun ja veljeni kastemekosta, mikäli tahdomme sitä käyttää vaikkemme lastamme kirkkoon kastakaan. Nähtäväksi jää. Alimmassa lokerossa on sitten tuo sininen imetystyyny, jonka kanssa olen jo pari yötä nukkunut ja on tosi hyvä apu jos lonkkaan koskee tai alaselkään! Saa hyvän asennon. Lisäksi sieltä löytyy yhdistelmien jalkapeite. Noin muovikassillinen odottaa kodinhoitohuoneessa vielä silittämistä...  ja, jos tyttö tulee, niin ne tyttöjen jutut puuttuu kokonaan!

Sittereitä meille tulee kaksi, ne ovat tässä:

Musta Carenan sitteri ja vihreä merkitön
Asumme rintamamiestalossa jossa on 3 kerrosta, ja tuo vihreä pyyhittävää kangasta oleva on tarkoitus ottaa käyttöön lähinnä alakerran kellarissa, jossa on kosteita tiloja (huhuja oon kuullut, että äidin on helpompi päästä suihkuun jos vauva on sitterissä mukana...). Ei tarvitse sitten aina rappusissa kantaa toisessa kädessä sitteriä ja toisessa vauvaa. Tuo musta kankainen taas ois sellanen olotila-sitteri, eli lähinnä tässä olohuoneessa / keittiössä touhutessa. Molemmat pesin käsin viime viikolla, ovat puhtaita ja kissojen lempipaikkoja. Pesupäivänä tilanne näytti tältä:
Mun sängystä vietiin pehmuste! No, ei se haittaa, nukuin yöni tässä silti ihan hyvin, pääasia että kehikko on kasassa :D

Siinä taisi olla meidän oleelliset vauvahankinnat tällä hetkellä? Päivittelin tuonne must have -listaankin hintoja ja muita, niin näen sitten loppuraskaudesta vähän, että paljon tämä oikein syö rahaa.

Jotain olemme hankkineet itsellemmekin! Maalaisromanttinen makuuhuoneemme alkaa pikkuhiljaa muotoutua, ja kalusteet kävimme ostamassa eilen. Viikolla kiersimme kaupat moneen kertaan, ja kun budjetti oli rajallinen niin... saimme Kodin1:stä hyvän alennuksen näistä:

Paris -senkki, kuva NetAnttila

Paris -yöpöydät. Meille tulee vähän erilainen malli, jota ei löytynyt netistä, joka on korkeampi ja jossa on vielä avohylly kahden laatikon ja pöytälevyn päällä. Korkeutta n. 60cm.Tämä kuva täältä.

Nämähän saimme siis asiakasystävälliseen yhteishintaan 500€. Nuo peililistat hyllyjen reunoissa ja huonekalujen tyyli muutenkin sopii oikein hyvin v. -52 rakennetun talomme henkeen ja en malta odottamaan että pääsen sisustamaan huonetta loppuun, kun saamme nuo kotiin. Senkki meni tilaukseen, ja saapuu heinäkuun lopulla, yöpöydät ensi viikolla. Ovat käytännöllisiä, ja ks. sarjaan saa sitten lisäosia ja muuta, jos kalujen käyttötarkoitus tai huone vaihtuu.

Verhot väkersin makkariin parissa päivässä, Vallilan valikoimista löysin värimaailmaamme sopivan yhdistelmän joka huonosti valaistussa valokuvassa näyttää tältä:

Makkarin verhokuva ja väliaikainen valaistus :)
Tuo lamppu on väliaikainen ratkaisu, kun kattovaloa ei vielä ole, niin joku valonlähde piti saada huoneeseen. Kannoin sitten vanhan Ikean paperivalaisimen, joka ajaa toistaiseksi huoneen ainoan valon virkaa. Mutta verhot siis, tuon ruskean sisemmän verhon mallia en edes muista ja paketti on jo roskiksessa, mutta Vallilan valikoimista sekin. Ulommainen on Suopursu-kuviollinen, ruskea värivaihtoehto (siitä on olemassa vihertäväkin). Oon tykänny tuosta pitkään, on ihanan herkkä kuvio ja yhdisteltävissä moneen. Nuo kukinnot on hopeiset, se näkyy tuossa kuvassa vähän huonosti. Esim. täältä näkee ks. mallin paremmin. Huonekorkeushan meillä on yläkerrassa matala, niin nuo katosta lattiaan yltävät verhot myös hämää vähän silmää ja antaa huoneelle korkeutta.

Eli rahaa on mennyt, visa on vinkunut... mutta on sitä jotain näköjään saatu kokoonkin :) Ihanaa, että asioita alkaa tulla valmiiksikin, tuo makuuhuonekin on ollut kesken niiiiiiiiiin pitkään.

Loppukevennyksenä vielä life style -blogien tyyliin raskaana olevan naisen kevyitä loma-aamupaloja tältä viikolta. Nälkä on näillä lähteny, ja on jaksanu pitkälle päivään!

Appelsiinimehua, viiliä & mansikoita, kahvia, nektariini, viinirypäleitä ja 2x ruispala kalkkunalla ja avomaankurkku

Suklaamannapuuroa, rahkajogurttia mansikoilla, trip-mehu, nektariini ja sämpylä kalkkunalla, juustolla ja tomaatilla.
Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän raskausviikkoni 20, huomenna ois niinkin iso kohokohta kuin raskauden puoliväli... palaamme siihen, hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti