tiistai 16. heinäkuuta 2013

Puolivälimasua (20+2)

Heti alkuun on kyllä pakko todeta, että  

VALTAVAN SUURI KIITOS KAIKILLE TEILLE LUKIJOILLE

Katsoin pitkästä aikaa tilastoa kävijöistä ja ihan liikutuin, hämmennyin ja ties mitä huomatessani, että blogiani on katsottu yli 10 000 kertaa. Tarkalleen 10674 kertaa äsken! On huomattavasti mukavempaa kirjoittaa näitä, omasta mielestään pääasiassa turhia jorinoita, kun tietää, että joku jossain ehkä näitä saattaa lukeakin. Vaikkakin, kirjoittaminen on minulle myös terapeuttista itselleni, ja jäähän tästä kiva muisto sitten raskauden jälkeen :)

Joten viikonloppuna ylitettiin raskauden puolivälin lisäksi myös 10 000 blogivierailun rajapyykki, aikas hienoa!

Koska kesälomani loppui ja olen vihdoin töissä, niin minulla on täällä töihin orientoituessani hyvin aikaa bloggailla... tässä kuitenkin se raskauden puolivälin maha, josta jo mainitsinkin:


Ja kun vilkaisin mm. masukuvaa 17+0 ennen tuota, niin jopa jopas, muutamassa viikossa se maha on tosiaan pullahtanut esiin! Ero on kuin yöllä ja päivällä, nyt on pakko myöntää, että onhan tuo jo vauvamaha :) Raskauden puolivälin paino oli tasan 63kg, viikossa ei nousua lainkaan. Eli neuvolan mukaan nousu nyt +2,4kg, omaan ihan alhaisimpaan viime kevään painoon +3,4kg. Vatsanympärys pitää mitata ja mitat muutenkin päivittää painon heittelyitä -välilehdelle, kun muistan ne kotona ottaa :) Kiva saada muistoksi niitä, jos vaikka toistamiseen raskautuu joskus!

Lisäksi tänään on ensimmäinen päiväni äitiyshousuissa. Iso askel sekin! Tähän asti pärjäsin siis omilla vanhoilla vaatteilla, tosin kesäloman ajanhan kuljin pääasiassa legginseissä ja / tai hameissa, joissa oli tilaa mahallekin. Nyt oli sen verran viileä päivä, ettei enää voinut niin ohkaisissa lähteä, joten olen siis ensimmäistä kertaa "maha esillä" liikenteessä. Sillä kyllähän nämä äitiysvaatteet vatsaa korostaa, vai voitteko muuta  mm. tämän kuvan perusteella väittää:

Ensimmäinen päiväni äitiyshousuissa @työpaikka
Ei tuossa taida ohikulkijoille enää paljon selittelyt auttaa, että on tullu lomalla syötyä vähän paremmin? Saa nähdä, miten asiakkaat suhtautuu tajutessaan!

Niin, parin viikon päästä alkaa tosiaan se sijaisen etsintärumbakin, kun töitä olisi jäljellä n. 3 kuukautta. Aika menee kamalan nopeasti!

Kivaa kesänjatkoa :-*
Pullis

2 kommenttia:

 1. En ole aiemmin kommentoinut, mutta nyt on pakko: olen saanut paljon tukea blogistasi. Itselläni on takana teini-iän anoreksia, aikuisiällä bmi:n nousu yli 30 ja sitten n.40 kilon pudotusurakka. Nyt raskaana ollessa (rv16) omaa painoa tulee mietittyä paljon. Kiitos että pidät tätä blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna-Maria, ja ihana kuulla että blogista on joku saanut ammennettua jotain :) Nuo painoon liittyvät asiat on itsellä kyllä lähellä sydäntä, kun niiden kanssa on itse sekä lähipiiri taistellut. Vasta eilen kuulin tutulta, jonka bmi siis raskautuessa oli 21, että th oli sanonut rv 22 neuvolassa ettei painoa saisi enää tulla samaa tahtia - sitä oli siihen mennessä tullut reilut 5kg, tosi hoikalla ihmisellä. Pisti miettimään, että kuinka paljon omat kouluterveydenhoitajien ehkä vahingossa päästetyt sutkautukset siitä, ettei painoa sais tulla tai että bmi on sitä ja tätä, vaikutti omaan mieleen silloin 13-17 -vuotiaana, se on tosi haavoittuvaista aikaa. Hienoa, että sullakin jäi anoreksia sinne nuoruuteen! Ja painonhallinta myös raskausaikana on ihan viisastakin, erityisesti se terveellinen syöminen. Mun oma th neuvolassa onneksi korostaa sitä joka kerta, että normaalipainoisella odottajalla sitä painoa saa ja _pitää_ tulla tasaisesti, että taataan vauvalle kaikki tarpeellinen.

   Kylläpäs innostuin taas höpöttämään! :D Mutta, kiitos käynnistä <3

   Poista